TR EN

Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi programından mezun olan öğrencilerimiz; 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları dersler ve yapılan stajlarla alanı ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılacaklardır. Başta kamu olmak üzere Hibrid ve Elektrikli Taşıt üretimi yapan otomotiv fabrikalarında, hava araçlarında, raylı sistemlerde ve savunma sanayi bünyesinde her türlü bakım-onarım, üretim ve tasarım yapan birçok fabrikada iş bulabilme olanağına sahiptir. Ayrıca günümüzde yaygınlaşmaya başlayan Hibrid ve Elektrikli taşıtlarda kullanılan batarya üretimi yapan tesislerde de iş bulabilme imkânlarına sahip olacaklardır.

Çalışma Olanakları

Bu programın mezunları otomotiv, otomotiv elektrik ve elektroniği, batarya üretimi, şarj sistemleri ve üretim sonrası her türlü bakım ve onarım alanlarında çalışma olanaklarına sahiplerdir. Verilen eğitimle kendi servis ve atölyelerini kurabilirler.

Yatay Geçiş

Yatay Geçiş yapmak için üç farklı yol mevcuttur. Öğrenci, kayıtlı olduğu üniversitedi aynı düzeyde olan diğer bir programa geçiş yapmak isterse kurum içi yatay geçiş yöntemini, aynı düzeyde farklı bir üniversiteye geçiş yapmak isterse kurumlar arası yatay geçiş yöntemini, ÖSYM puanı ile yatay geçiş yapmak için ise merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yöntemini kullanarak geçiş yapması mümkündür.

 

Dikey Geçiş

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi programından mezun olan öğrencilerimiz DGS' de başarılı oldukları takdirde ÖSYM tarafından, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği gibi bölümlere geçiş yapabilmektedirler.