Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Antrenörlük Bölümünden mezun olan öğrenciler, uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 3. kademe antrenörlük belgesi alır ve uzmanlık branşında antrenör olarak görev yapabilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler. Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilirler.

Çalışma Olanakları

Antrenörlük eğitimi bölümü mezunları, amatör ve profesyonel şubesi bulunan spor kulüplerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında, Milli Eğitim Bakanliği'na bağli okullarda, yerel yönetimlerin sporla ilgili birimlerinde antrenör ve yardimci antrenör olarak çalişirlar. Ayrica spor ve turizm sektörü gibi sportif aktivitelerin öğretilmesinde ve organizasyonlarinda, kamu ve özel kulüplerin takimlarinda antrenörlük, kondisyonerlik yapabilirler, sağlik kulüpleri, fiziksel uygunluk ve sağlikli yaşam merkezleri (fitness) gibi kuruluşlarda görev alabilirler. Pedagojik formasyon almak koşuluyla MEB ve özel okullarda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği yapabilirler.

Yatay Geçiş

İlgili mevzuattaki şartlarin yerine getirilmesi kaydiyla bütün fakülte ve yüksek okullara Kurum-içi yatay geçiş yapilabilir. Ayrica diğer kurumlarin benzer programlarina yatay geçiş imkani vardir.

Dikey Geçiş

Antrenörlük ile ilgili ön-lisans programlarindan bölümüne dikey geçiş yapilabilir.