TÜNEL TASARIMI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

INS414 TÜNEL TASARIMI 7 3 3 6

-Arıoğlu, Ergin, “Kaya Mekaniği Ders Notları”, İ.T.Ü. Maden Mühendisliği Bölümü, 1995.
-Bozkurt, M. “Tüneller, Ders Notları”, 2. Baskı, İTÜ İnşaat Fakültesi Ders Notları, İTÜ İnşaat Fakültesi Matbaası, 1987
-Bilgin, N. “İnşaat ve Maden Mühendisleri için Uygulamalı Kazı Mekaniği”, Birsen Yayınevi, 1989.
-Bickel, J., Kuesel, T. R., King, E. H:, “Tunnel Engineering Handbook”, Second Edition, Chapman
-JSCE, Japanese Standard forMountain Tunneling, The Fifth Edition, Japan Society of Civil Engineers, Tokyo, 1996.
-Ulusay, R., Gökçeoğlu, C., Binal, A., “Kaya Mekaniği Laboratuar Deneyleri”, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yayınları, No: 58, Birinci Baskı, Ankara, 2001.
-Arıoğlu, Ergin, Yılmaz, A. O., “Çözümlü Problemlerle Tünel/Galerilerin Sismik Analizi”, TMMOB Maden Mühendisleri Odası, İstanbul, 2006.
-“Karayolları Teknik Şartnamesi”, T. C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Yayın No: 267, Ankara, 2006