Amaç ve Hedefler

Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinasına alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması aşamalarında, diyaliz ünitelerinde çalışacak sağlık teknikeri yetiştirmektir. Sağlık Meslek Lisesi mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.

Programın Hedefi

Diyaliz programının 2 yıllık eğitimi içinde öğrenciler ; temel tıp bilimleri dersleri olan; anatomi, fizyoloji, biyokimya, biyofizik, patoloji, mikrobiyoloji, farmakoloji dersleri teorik olarak, temel meslek dersleri olan; hasta bakım ilkeleri, cerrahi hastalıkları, iç hastalıkları tedavi ve bakımı, nefroloji, diyaliz derslerini teorik ve uygulamalı olarak, ayrıca ilk yardım, beslenme ilkeleri, kişiler arası ilişkiler, deontoloji derslerini de alırlar.