Programın Amacı

Diyaliz tedavisi gerektiren hastalıklarda, hastanın diyaliz makinasına alınması, takibi ve tedavisi, diyaliz işlemlerinin sonlandırılması aşamalarında, diyaliz ünitelerinde çalışacak sağlık teknikeri yetiştirmektir. Sağlık Meslek Lisesi mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.

Programın Hedefi

Mesleki ve akademik kalite koşullarına uygun, çağdaş, mesleki etik değerlere bağlı, sorumluluk bilinci ve özgüveni yüksek, diyaliz teknikerleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Diyaliz programının 2 yıllık eğitimi sonunda Diyaliz teknikeri olarak mezun olur. Doktor gözetiminde Diyaliz teknikerliğinin yanında diyaliz merkezi yöneticisi olma imkanına sahip olabilir ve diyaliz merkezi kurabilirler.

Çalışma Alanları

Öğrencilerimiz 2. yıl sonunda kamu ve devlet hastanelerinin, hemodiyaliz ve periton diyalizi ünitelerinde ve özel diyaliz merkezlerinde çalışabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Öğrenciler  mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavına girerek Hemşirelik,Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ölüüne dikey geçiş yapabilirler.