Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

Türkiye’de eksikliği belirgin olarak hissedilen bir uzmanlık eğitimi verilen Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programının vizyonu, sermaye piyasalarında yetersiz miktarda bulunan kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikte olan bir program yaratmaktır.

Programın Hedefi

Bu alanda çalışacakların; sermaye piyasasının yapısı, sermaye piyasasının araçları ve finansal kurumların artan önemi konusunda sağlam bir bilgiye ihtiyaçları vardır. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Önlisans Programının amacı, finansal aracı kurumlarda veya organize menkul kıymet borsalarında çalışabilmeye yönelik özgüven düzeyini sağlayacak sermaye piyasaları ve menkul kıymetler bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Önlisans Programında öğrencilerin; sermaye piyasaları ve menkul kıymetlerin matematiksel, yönetimsel, hukuki ve ekonomik yönlerine, finansal kurumların işlevlerine ve günümüz küresel piyasalarıyla ilgili güncel konulara ilişkin bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.