Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Bankalar, Sigorta Şirketleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sermaye Piyasası Kurulu, Aracı Kurumlar, Sanayi ve Esnaf Odalarında staj yapan öğrencilerimiz mezun olduklarında bankacılık ve sigortacılık alanlarında özel ve kamu kuruluşlarında istihdam edilebilmektedirler.

Çalışma Olanakları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun olanlar, Bankacı, Sigortacı olarak finans sektöründe çalışabilirler. Ayrıca Muhasebe bürolarında yardımcı eleman olarak görev alabilecekleri gibi: - Kamu ve özel sektöre ait bankalarda, - Finans kuruluşlarında, - Finansla uğraşan aracı kurumlarında, - Sigorta şirketlerinde, - Muhasebe şirketlerinde, - Değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, - Bilgi işlem merkezlerinde, - Sermaye Piyasası Aracı Kurumlarında, - Kredi Analizinde, - Uluslararası Denetim Şirketlerinde, - Leasing Şirketlerinde, - Reasürans Şirketlerinde çalışabilirler.

Yatay Geçiş

İlgili puan türünden yeterli koşulları sağladığı bölümlere geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş

Programdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin; Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme – Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik lisans programlarına geçiş yaparak lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler.