Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

Havacılık Yönetimi bölümü, havacılık faaliyet alanlarında hizmet veren havacılık sektöründeki kuruluşların uçuş operasyon, emniyet yönetimi, pazarlama sorumlusu gibi yönetim ve alt kademe pek çok departmanlarında çalışabilecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmektedir. Bununla birlikte Havacılık Yönetimi bölümü, havacılık sektöründe teorik ve pratik bilgiye sahip deneyimli ve bilgili öğrenciler yetiştirmenin yanında, ileri düzeyde bilimsel çalışmalara ve araştırmalarla da havacılık sektörüne katkıda bulunmaktadır. Bu amaçla Havacılık Yönetimi bölümü, olarak sivil havacılık, bilgi teknolojileri, uçak ve hava araçları, genel ekonomi, uluslararası havacılık, lojistik, muhasebe, havayolu güvenliği, yolcu hizmetleri, uluslararası taşımacılık  gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırmaktadır.

Programın Hedefi

Havacılık Yönetimi bölümünün öncelikli hedefi havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin hem güncel, hem de gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip adayları yetiştirmektir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz Havacılık Yönetimi lisans derecesiyle eleştirel, akılcı ve yaratıcı düşünebilecek, bilim ve teknoloji ışığında hareket edecek ve totalde havacılığın farklı disiplinlerinde lider konumlarda rol üstlenmelerini sağlayacak akademik bilgi birikimine sahip olacaklardır.