TR EN

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP211 TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 3 2 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal özellikleri ile fırın ürünleri arasındaki ilişki ve ekmek ve diğer unlu mamullerin işlem prosesleri hakkında temel bilgi vermektir.
İçerik: Bu ders, tahılın bileşimi, hamurun reolojisi, hamurun fermentasyon, oksidasyon ve redüksiyon olayları, hamur işleme metotları, ekmek hata ve hastalıkları hakkında bilgi verir.