TR EN

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GKP211 TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 3 2 2 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, bireysel araştırma. Tahılın beslenmedeki önemi, ülkemiz ve dünyada yetiştiriciliği Anlatım ve soru cevap
2 Literatür tarama, bireysel araştırma. Ticari öneme sahip tahıllar, buğdayın tanımı, morfolojisi Anlatım ve soru cevap
3 Literatür tarama, bireysel araştırma. Buğdayın kimyasal kompozisyonu, depolanması Anlatım ve soru cevap
4 Literatür tarama, bireysel araştırma. Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyonu, buğday çeşitleri Anlatım ve soru cevap
5 Literatür tarama, bireysel araştırma. Buğdayın öğütülmesinde uygulanan ön işlemler Anlatım ve soru cevap
6 Literatür tarama, bireysel araştırma. Buğdayın öğütülmesinde uygulanan ön işlemler ve un eldesi Anlatım ve soru cevap
7 Literatür tarama, bireysel araştırma. Unun depolanması, ekmek üretim teknolojisi Anlatım ve soru cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, bireysel araştırma. Ekmek üretim teknolojisi Anlatım ve soru cevap
10 Literatür tarama, bireysel araştırma. Makarna üretim teknolojisi Anlatım ve soru cevap
11 Literatür tarama, bireysel araştırma. Bisküvi, kraker ve kek üretim teknolojileri Anlatım ve soru cevap
12 Literatür tarama, bireysel araştırma. Nişasta üretim teknolojisi Anlatım ve soru cevap
13 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kahvaltılık tahıllar Anlatım ve soru cevap
14 Literatür tarama, bireysel araştırma. Diğer tahıllar ve değerlendirilme olanakları Anlatım ve soru cevap
15 Literatür tarama, bireysel araştırma. Diğer tahıllar ve değerlendirilme olanakları Anlatım ve soru cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -