TR EN

FOOD CHEMISTRY AND ANALYSIS II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY242E FOOD CHEMISTRY AND ANALYSIS II 4 5 4 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Gıda gruplarının kimyasal yapıları ve bunların işlenmesi, taşınması ve depolanması sırasındaki değişimlerie ilgili, gıda endüstrisinde kullanılan enzimler ile ilgili, fonksiyonel gıdalar ve kimyasal bulaşanlar ve kimyasal kalite kontrol analizlerine ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Besin kalitesini etkileyen etmenlerin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler, fonksiyonel besinler, probiyotikler ve prebiyotikler, genetik modifiye besinler, sebze ve meyveler, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıllar, renk ve aroma bileşenleri besin kalitesi kavramı ve besin kalitesini değerlendirme yöntemleri, besinlerde meydana gelen kimyasal reaksiyonlar, besinlerdeki biyoaktif bileşenler ve sağlık üzerine olan etkileri.