ULUSLARARASI KAMBİYO REJİMLERİ VE DIŞ TİCARET DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

UIT319 ULUSLARARASI KAMBİYO REJİMLERİ VE DIŞ TİCARET 5 3 3 7

Amaç: Bu ders öğrencilerin, uluslararası kambiyo rejimleri ile dış ticaret arasındaki ilişkiyi anlayabilmesi ve iş yaşamında kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Dersin sonunda öğrenciler uluslararası kambiyo rejimlerini anlayabilecek ve yorumlayabilecektir. Bununla birlikte dış ticareti işleyişi ve finansmanı ile bir bütün olarak analiz edebilecek ve ödemeler bilançosuna yansımalarını yorumlayabilecektir.
İçerik: Bu dersin içeriğinde, kambiyo mevzuatı, ödeme şekilleri, dış ticaretin unsurları, ithalat-ihracat gibi temel konular, döviz piyasası, dış ticaretin finansman ürünleri ve ödemeler bilançosu yer almaktadır.