MUSIC EDUCATION IN CHILDHOOD DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

CGY345E MUSIC EDUCATION IN CHILDHOOD 5 2 2 2

Amaç: Müzik, okul öncesi eğitim müfredatında temel bir ders olup çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Çoğu anaokulunda, müzik dersleri bir müzik öğretmeni tarafından verilir ve sınıf öğretmeni tarafından desteklenir. Ancak, müzik öğretim bölümleri okul öncesi müzik öğretimi konusunda herhangi bir kurs sunmamakta; ayrıca, pek çok okul öncesi öğretmen sınıflarında müzik eğitimini desteklemek için gerekli arka plana ve becerilere sahip değildir. Bu kurs, okul öncesi öğretmenlere, müzik eğitiminin küçük çocuklar için neden önemli olduğu, müzik derslerini ilgi çekici ve etkili hale getirmek için çeşitli öğretim yöntemleri ve materyallerini nasıl kullanacakları ve dersler sırasında müzik öğretmenine nasıl yardımcı olacakları konusunda bilgilerin kazandırılması amaçlamaktadır.
İçerik: Bu ders, öğrencilere okul öncesi müzik eğitimi için çeşitli öğretim yöntemlerini tanıtacak ve bunları farklı kültürel geçmişlere ve özel ihtiyaçlara sahip çocuklara nasıl uyarlayacaklarını öğretecektir. Kursun sonunda, öğrenciler okul öncesi müzik dersinin amaçlarını ve içeriğini anlayabilecek, müzik öğretmenine yardımcı olmak için temel müzik becerileri ve bilgisini edinecek ve sınıf içi ve dışında müzikle ilgili etkinlikleri kolaylaştırabileceklerdir.