GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY229 |
GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ |
3 |
3 |
3 |
6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
Amaç: |
Bu dersin amacı öğrencilere gıda üretiminin tarladan çatala kadar olan bütün aşamalarında mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılmasıdır. |
İçerik: |
Gıda hijyeni ve güvenliğinin toplu gıda üretim ve satış yapılan yerler için anlatılması ve bu yerlerde gıda güvenlik sistemlerinin kurulması ve sürdürülebilmesi için gerekli şartların incelenmesi |