Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GSY229 | GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ | 3 | 3 | 3 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Öğrenciler güvenli bir çalışma ortamı kurmak için riskleri açıklar. |
Öğrenciler gıda kaynaklı zararlı maddeleri, bulaşma yollarını ve nedenlerini tanımlar. |
Gıda kaynaklı tehlikeleri ve kritik kontrol noktalarını, üretim sürecindeki riskler açısından tespit eder. |
Gıda kaynaklı biyolojik, fiziksel, kimyasal ve diğer tehlikeleri çözmek için verileri yorumlar. |