Programın Amacı

Diş Hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek, nitelikli ve teknik yetiştirilmesidir. Programdan mezun olan öğrencilerimizin görevi, Diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre hastadan elde edilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli, sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapmaktır.

Programın Hedefi

Diş hekimiyle uyumlu olarak hizmet verebilecek bilgi ve beceriye sahip, mesleki ve etik sorumluluğu olan, mesleğiyle ilgili gelişmeleri takip eden “Diş Protez Teknikerleri” yetiştirmektir.

Çalışma alanlarında çalışabileceği tüm kamu ve özel kurumların yanında DGS ile Lisans programlarına geçiş yapılabilir.

Çalışma Alanları

Bu programdan mezun olan öğrenciler Diş Protez Teknikeri unvani ile mezun olurlar. Mezunlarimiz Devlet hastaneleri, diş hastaneleri, üniversite hastaneleri gibi kamu kuruluşlarinda oluşturulan diş protez laboratuvarlarinda, özel sektöre ait özel diş laboratuvarlarinda iş bulabilirler. Kendilerinin açabilecekleri diş protez laboratuvarlarinda da çalişabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Öğrenciler TYT puanı ile öğrenci alan tüm programlara yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Önlisansı başarıyla tamamlayan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.