Makine ve ekipmanların kontrolünü yaparak, maske, hasta pozisyon kalıbı, kurşun blok, hastayı tedavi ve simülasyona hazırlama işlemleriyle, ışın tedavisi ve simülasyon yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli sağlık teknikeri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Kanser hastalıklarının tedavisinde onkoloji uzmanı doktorun yardımcısı olarak çalışacak elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.
Radyoterapistler, radyoterapi uzmanları ve/veya radyasyon fizikçisi ile birlikte bir ekip halinde hazırlık ve tedavi hizmetlerini gerçekleştirmektedirler. Radyoterapi uygulamaları genellikle, üniversite ve devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilmekte, özel hastanelerde radyoterapiye ilişkin bölümler yaygın olarak bulunmaktadır. Dolayısı ile meslek elemanlarının istihdam alanları yaygınlaşmaya başlamıştır.
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak sürekli gelişen onkoloji cihazları ve onkoloji birimlerinin sayısındaki artış bu alanda çalışacak personel sayısının da artışına ihtiyaç duyulmaktadır.
Hastanelerin radyasyon onkolojisi biriminde çalışmayı isteyen, radyasyonlu alanlarda çalışma şartlarına uyabilecek bireyler tercih edebilir.
Radyoterapi teknikerleri resmi ve özel hastanelerin onkoloji kliniklerinde, özel teşhis merkezlerinde görev alabilirler. Sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler Sağlik Bakanliğinin yatakli ve yataksiz tedavi kurumlari ile koruyucu sağlik hizmetleri veren kuruluşlarinda, SSK, üniversite ve çeşitli kuruluşlara bağlı hastanelerde, özel klinik ve polikliniklerde görev alabilmektedirler.
TYT taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.
Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi alanlarına dikey geçiş sağlanmaktadır.