TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Havacılık sektörüne uluslararası standartlarda nitelikli bakım ve onarım "lisanslı teknisyen adayı" personel yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Uçak Gövde Motor Bakımı Bölümünde YÖK'ün belirlemiş olduğu esaslar çerçevcesinde Avrupa Birliği Standartları, SHY/ EASA Part-66 Havaaracı Bakım Personeli Yönetmeliği ve SHY/ EASA Part-147 Hava aracı Bakım Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun eğitim vermek hedeflenmektedir.

Bu kapsamda bölümümüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  tarafından "TANINAN OKUL" olarak onaylanmıştır.

Kariyer Olanakları

Uçak gövdesi bakım teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövde ve motor bakım teknisyenlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.

Çalışma Alanları

 THY TEKNİK, ONURAIR TEKNİK, MYTECHNIC gibi ana üs bakımlarının yapıldığı, Hava Aracı Bakım Kuruluşları  ve Hava İkmal Bakım Merkezleri,, Sivil ve Askeri Havacılık alanında işletmeci kapsamındaki hat bakım işlemlerini yapmak üzere  her türlü Havayolları, Türk Hava Kuvvetleri üsleri, genel havacılık işletmeleri, savunma sanayi ile havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerde çalışmaktadır

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden yatay geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan yatay geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.