TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce) Programının temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik; ekip çalışmasına yatkın, operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim, etkin iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem çözme becerisine ve yetisine sahip, analitik düşünebilen, yabancı dil bilgisi yüksek, çevresine ve ülkesine yararlı olabilecek personeller yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce) Programı, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli ve gerekli donanımlara sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilere 1 yıllık hazırlık eğitimi ve devamında iki yıllık mesleki eğitim verilerek; sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyler, sektöre kazandırılmaktadır. Bu bağlamda; öğrencilerimizin almış olduğu İngilizce eğitim ile havacılık sektöründe daha kolay iş bulabilme imkânı ve kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri sağlanmaktadır. Programımızda eğitim alan öğrencilerimizin, gerekli alt yapıya, bilgiye, beceriye ve donanıma sahip; sektörün ihtiyacını karşılayabilen birer mezun olmaları hedeflenmektedir.

Kariyer Olanakları

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce) Programı mezunu öğrencilerimiz, lisans ve devamında yüksek lisans eğitimlerini gerçekleştirip çeşitli kurumlarda eğitimci olabilmenin yanı sıra; özel sektör ve devlet bünyesinde birçok kurum ve kuruluşta çalışma imkanına sahiptirler.

STAJ OLANAKLARI

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden biri, öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda, özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme imkanı sunulmakla birlikte; kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlamaları konusunda yardımcı olunmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin Dünya' nın her yerinde geçerli niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek üzere; havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır. Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri şu şekildedir:

  • IFTC (International Flight Training Center)
  • MNG JET
  • MC Havacılık
  • Turkish Aviation Academy
  • TGS (Turkish Ground Services)
  • Pegasus Havayolları
  • Havaş

Bölümün Geleceği

Türkiye, Asya ve Uzakdoğu' da kurulu havayollarının uçak alımları büyük hızla devam etmekte, devletlerin havalimanı yatırımları ile birlikte eşgüdümlü ilerleyen bu büyüme çok sayıda yetişmiş personel ihtiyacını da oluşturmaktadır. Sivil havacılık bölümlerinden mezun, yabancı lisan/lisanları güçlü gençlere sektörde çok sayıda fırsat bulunmaktadır.

Kimler Seçmeli

Kabin memuru, aday pilot, havayolu yer personeli, kargo personeli olmak isteyen öğrenciler.

Çalışma Alanları

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programını başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri alanında önlisans diploması verilir. Bununla birlikte programı tercih eden öğrencilerimiz mezun olduklarında, Havayolu İşletmeleri ve Havaalanlarının değişik faaliyet alanlarında ve aynı zamanda havacılık sektörüyle ilişkide olan diğer işletmelerde çalışabilmektedirler. 

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

TYT - AYT puan türü ile öğrenci alan programlara özel koşulların engel olmaması halinde geçiş yapılabilmektedir.
 

- Hangi dönemlerde ve hangi diploma programları için kurum içi yatay geçiş kontenjanı belirleneceği, her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yıllık yüzde on beşini geçmeyecek biçimde dönemlere bölünerek ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır. Vakıf üniversitelerinin bir programında burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarının devamı hususundaki esasları belirleme yetkisi üniversite senatolarına aittir. Ortak programdan sonra diploma programına geçiş uygulaması olan yükseköğretim kurumlarının kurum içi geçiş kontenjanı belirlenmesinde, bu diploma programları için senato tarafından belirlenmiş olan kontenjanlar esas alınır.

- Kurum içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları ile yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanı, varsa kurum içi yatay geçiş için senato tarafından öngörülen ilave şartlarla birlikte, son başvurunun kabul edileceği günden en az 15 gün öncesinde kurumun internet sayfasında ilan edilir. ÖSYM sınavı ile yerleşen öğrencilerin kurum içi yatay geçiş işlemlerinde ÖSYM sınav sonuçları dikkate alınır, başkaca ulusal veya uluslararası diploma notu veya sınav sonuçları yerleştirmeye esas alınmaz.

- Programların kurum içi kontenjanları aynı fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları ile diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesindeki diploma programları için ayrı ayrı belirlenebilir.

- Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

 - Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İngilizce) Programından mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yapabilmektedir:

  • Havacılık İşletmeciliği,
  • İşletme, Lojistik Yönetimi,
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği,
  • Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik
  • Teknoloji ve Bilgi Yönetimi