Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik ekip çalışmasına yatkın, operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim, etkin iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli,  problem çözme becerisine yetisine sahip ve analitik düşünebilen, yabancı dil bilgisi yüksek, çevresine ve ülkesine yararlı olabilecek personel yetiştirmektir.

Bölümde lisans ve devamında yükseklisans eğitimine devam sağlayıp bu doğrultuda birçok kurumda eğitimci olabilmenin yanında özel sektör ve devlet bünyesinde birçok kurum ve kuruluşta çalışma imkanına sahip olabilmektedirler.

YGS 5 puan türü ile öğrenci alan programlara özel koşulların engel olmaması halinde geçiş yapılabilmektedir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’ndan mezun olan öğrenciler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

• Havacılık İşletmeciliği,
  • İşletme, Lojistik Yönetimi,
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği,
  • Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik
  • Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

STAJ OLANAKLARI

Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden birisi öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini sağlamak ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetiştirebilmektir.

Bu hedef doğrultusunda özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme olanağı sunmakla birlikte kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlama konusunda yardımcı olunmaktadır.

Gelişim Üniversitesi  öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olarak niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek adına, havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin Staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri,

• IFTC(International Flight Training Center)
  • MNG JET
  • MC Havacılık