Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı havaalanlarında ve havayolu şirketlerinde çalışacak ara elemanları yetiştirmek amacı ile önlisans eğitimi vermektedir. Havayolu ve havacılık yönetimi temel bilgisine sahip mezunlar yetiştiren bölümde işletme dersleri ve temel havacılık dersleri eş güdümlü verilmektedir. Bölüm iki önlisans programına (gündüz ve akşam) sahiptir ve sektörden gelen talep doğrultusunda eğitim kursları yürütmektedir. Bölümün havacılık sektörü ile kurmuş olduğu yakın iş birlikleri öğrencilerin mezuniyet öncesi iş hayatı ile tanışmasına olanak sağlamaktadır.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının amacı hava taşıt araçları ile yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili işlemleri yürütecek; sivil hava taşımacılığının işletme ve yönetimi alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir. Sivil hava ulaştırma işletmecisi, sektörde harekat (operasyon) ve ramp bölümünde çalışabildiği gibi yolcuya hizmet veren, yolcu ile birebir iletişimde bulunulan yolcu hizmetleri bölümünde de çeşitli birimlerde görev alabilir (lost&found, check-in, boarding vb). Bundan dolayı program, rezervasyon, bilet satış işlemleri, terminal ve apron hizmetleri, uçak içi hizmetler, bagaj işlemleri, uçak yükleme işlemleri ve yük-denge kontrolünün sağlanması (weight/balance), handling hizmetleri, hava trafik birimiyle birlikte uçak park pozisyonlarının belirlenmesi, uçuş operasyonu içerisindeki ilgili diğer birimlerle uyum ve koordinasyonun sağlanması, özel durumu olan yolcular veya VIP, CIP gibi yolculara sunulan özel hizmet uygulamalarını sağlayabilecek temel eğitimi alan elemanlar yetiştirmeyi hedefler. Bu program özetle, çalıştığı işletmeye ait olan ya da olmayan uçak, yük, ve yolcu hareketlerinin bağlantı ve organizasyonunun sağlanmasında çeşitli birimlerde görev alan elemanlar yetiştirmektedir. Toplam iki yıllık önlisans programındaki dersler operasyonel ve teknik eğitim, havacılık ve işletmecilik olmak üzere üç temel alanı kapsar. Mesleki uygulama ve tecrübe için 30 günlük staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı mezunu öğrenciler, dilerlerse dikey geçiş sınavı ile eğitimlerini çeşitli bölümlerde 4 yıllık lisans eğitimine tamamalayabilir ya da ön lisans mezzuniyetleri sonrasında havayolu sektöründe veya işletmecilik alanlarında özel ve kamu kurumlarında çalışabilirler.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı mezunları havacılık alanında faaliyet gösteren tüm kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilirler. Öğrenciler, sektör tecrübesi de olan öğretim üyeleri ile mesleğe ve sektöre ait bilgiler de edinmekte; stajlarıyla eğitimlerini destekleyerek iş hayatına hazırlanmaktadır.
Sektöre ilgi duyan, havacılık alanında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarda yer hizmetleri ve diğer operasyonel birimlerde çalışmak isteyen, insan ilişkileri güçlü, pozitif düşünebilen, iletişime sürekli açık, takım çalışmasını seven, gelişime açık kişiler seçmelidir.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği önlisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, havacılık alt sektörleri olan havaalanları, havayolları, yer hizmetleri işletmeleri, ikram ve kargo şirketlerinde çeşitli kademelerde çalışabileceği gibi diğer sektörlerdeki işletmecilik alanlarında ya da kamu kurumlarında iş bulabilmektedirler. Öğrencilerimiz sektörün ileri gelen firmalarında çalışmış olan deneyimli öğretim görevlileri sayesinde teorik dersler ile birlikte, meslekleri ve sektörle ilgili pratik ve uygulama ile öğrenilmesi gereken dersleri de en iyi şekilde öğrenmektedirler. Bunun yanında mesleklerine uygun olarak ve uygulamaya dayanan stajları ile de eğitimlerini tamamlamaktadırlar.
YGS/6 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir
Dikey Geçiş ile Geçilen Bölümler
● Havacılık Yönetimi
● İşletme
● İşletme Yönetimi
● Lojistik
● Lojistik Yönetimi
● Seyahat İşletmeciliği
● Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
● Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
●Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
● Ulaştırma ve Lojistik
● Uluslararası Lojistik
STAJ OLANAKLARI
Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden birisi öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini sağlamak ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetiştirebilmektir.
Bu hedef doğrultusunda özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.
Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme olanağı sunmakla birlikte kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlama konusunda yardımcı olunmaktadır.
Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olarak niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek adına, havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin Staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır.
Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri,