Genel Bilgiler

Programın Amacı

Perfüzyon Bölümü, vereceği lisans eğitimi ile, kalp ve/veya büyük damarlarda yapılacak müdahelelerde ilgili uzman tabibler gözetiminde kalp-akciğer makinasını kullanarak beden dışı kan dolaşımını yöneten sağlık meslek mensupları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programın Hedefi

Öğrencilere teorik ve uygulamalı dersler yanında kanıta dayalı eğitim ve analitik çalışmalar sağlayacak olan Bölüm'de öğretim, alanında uzman ve deneyimli bir akademisyen topluluğu ile, özel ve devlet kurumları ile işbirliği içinde sürdürülecektir

Kariyer Olanakları

Mezunlar ‘Perfüzyonist’ ünvanı alarak kamu ve özel hastaneler başta olmak üzere üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi kardiyovasküler alanda ameliyat yapan bütün sağlık kurumlarında çalışabilirler.

Çalışma Alanları

Mezunlar kardiyovasküler ameliyatlarin yapildiği bütün kamu ve özel hastanelerde çalişabilmektedirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar