MESLEKİ UYGULAMA II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. ECEM BAYKAL ALPASLAN
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi Öğr.Gör. ECEM BAYKAL ALPASLAN

Amaç: Yerinde uygulama etkinliğinin temel amacı; öğrencilere özel bir kariyer alanında bilgilerini test etme olanağı sunmak, edinilen teorik bilgileri uygulamaya aktarma becerisi ile meslek alanında yetenek ve
İçerik: Staj yerinde uygulama.

Mesleki bilgileri düzenli olarak toplayarak değerlendirir.
Mesleği ile ilgili edinmiş olduğu olgusal bilgileri, yerinde uygulama yaptığı iş ortamında karşılaştığı uygulamalar ile pekiştirir.
Mesleği ile ilgili alanlarda organizasyonel yetenekleri kullanarak işle ilgili ve kişiler arası problemleri çözer.
Problem çözme kabiliyeti geliştirerek bu kabiliyetini mesleği ile ilgili değişik alanlarda kullanır.
Mesleği ile ilgili konularda, bulunduğu iş ortamına uygun olan sözlü ve yazılı iletişim yetkinliklerini geliştirir.
Mesleği ile ilgili konularda, bulunduğu iş yerinin özelliklerine uygun güncel teknolojileri kullanır.
İş ve çalışma etiği ile çalışmalarını yürütür.

1 Bireysel araştırma Yerinde uygulama yapılacak kurum ile üniversite arasındaki bürokratik işlemlerin tamamlanması Uygulama
2 Bireysel araştırma Öğrencinin oryantasyonunun tamamlanması Uygulama
3 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili laboratuvar araç, alet ve cihazların tanıtılması Uygulama
4 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmanın yürütülmesi Uygulama
5 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alınması Uygulama
6 Bireysel araştırma Alanında edinilen temel düzeydeki bilgi ve becerileri değerlendirilmesi Uygulama
7 Bireysel araştırma Bir proje çerçevesinde etkinliklerin yürütülebilmesi Uygulama
9 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerinin belirlenmesi ve karşılanabilmesi Uygulama
10 Bireysel araştırma Alınan derslerin uygulamalarla ilişkisini kurulması ve uygulamalarda karşılaşılan sorunların programda okutulan derslerle karşılanması Uygulama
11 Bireysel araştırma Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanılması Uygulama
12 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili konularda sahip olunan temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerin yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarılması Uygulama
13 Bireysel araştırma Alanı ile ilgili konularda düşüncelerin ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin uzman kişilerle paylaşılması Uygulama
14 Bireysel araştırma Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilmesi ve meslektaşları ile iletişim kurulabilmesi Uygulama
15 Bireysel araştırma Uygulamada karşılaşılabilecek sorunların çözümü için rapor hazırlanması Uygulama

Ders notları

Laboratuvar alanında temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
Temel matematik ve fen bilimleri konularında asgari teknik alt yapıya sahip olur.
Etkin bir şekilde numune alma, deney ve analiz aracığıyla veri toplama, elde ettiği verileri yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanır.
Kalite güvencesi ve kalite yönetim sistemleriyle ilgili temel kavramları bilir ve kalite kontrol sürecinin toplam kalite yönetimi içerisindeki önemine uygun şekilde çalışmalar yürütebilir.
Alanı ile ilişkili etik ilke ve kurallara ilişkin bilgiye sahiptir.
Laboratuvar sektörünün talep ve gelişmelerine cevap verebilen özgün fikirler üretebilme ve AR-GE yapabilecek yetenekte olur.
Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm için planlanan çalışmalarda yer alır/sorumluluk alır.
Bireysel çalışma yapabilme becerisine sahip olur.
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanır.
Tarihi değerlere saygılıdır ve sosyal sorumluluk bilincine sahiptir.
Ekip çalışmasının gerekliliğini bilir ve gerektiğinde ekip çalışması yapar.
Laboratuvar teknolojisi alanı ile ilgili teknikleri bilir ve laboratuvar araç, alet ve cihazları uygun ve etkin bir biçimde kullanır.
Gıda, su, bitki, toprak, kimyasal, mikrobiyolojik ve tıbbi materyallerin analizini gerçekleştirebilir.
Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.

Toplam İş Yükü / 25.5 6