HAVACILIK İNGİLİZCESİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Dersin Öğretim Dili : İngilizce
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. HAKAN ÖZCAN

Amaç: Öğrencilerin Havacılık İngilizcesi hakim olmaları ve Havacılık sektöründe kullanabilme yetisi kazandırmaktır.
İçerik: Havacılık sektöründe kullanılan İngilizce literatürü, önemi, kullanım şekli ve pratiği.

Havacılık İngilizcesi öğrenir.
Pratik yapar.
Havacılık İngilizcesini akademik ve sektörel alanlarda kullanabilme becerisini elde eder.

1 - Hava haberleşmesine giriş Anlatım, Soru-cevap
2 Tez inceleme Uçuş öncesi (Uçuş öncesi kontroller Gecikmeler ve sorunlar, Gecikmeler ve sorunlar) Anlatım, Tartışma
3 kitap okuma Uçuş öncesi(Yerel koşullar) Anlatım, Soru-cevap
4 kitap okuma Yer hareketleri (Havaalanı işaretleri ve hava tarafı araçları) Anlatım ve örnek olay incelemesi
5 Sunum hazırlama Yer hareketleri (Taksi ve bekleme, Hava sorunları) Anlatım, Soru-cevap
6 Tez inceleme Kalkış, tırmanma ve seyir (Kalkış, Trafikle karşılaşma) Anlatım, Soru-cevap
7 kitap okuma Kalkış, tırmanma ve seyir (Tehlikeler hakkında uyarılar) Anlatım, Soru-cevap
9 kitap okuma Yoldaki olaylar (Operasyonel durumlar, Olağandışı olaylar) Anlatım, Soru-cevap
10 kitap okuma Yoldaki olaylar (Tıbbi durumlar) Anlatım ve örnek olay incelemesi
11 Sunum hazırlama Temas ve yaklaşma (İniş) Anlatım, Soru-cevap
12 Tez inceleme Temas ve yaklaşma (Devre birleştirme, Yaklaşma ve iniş problemi) Anlatım, Tartışma
13 kitap okuma İniş (İniş olayları, Pist koşulları, İniş tehlikeleri) Anlatım, Soru-cevap
14 kitap okuma Yerde (Taksi, Kapıya Ulaşım) Anlatım, Tartışma, Soru-cevap
15 kitap okuma Yerde (Açık iletişim) Anlatım, Tartışma, Soru-cevap

Ellis, S., & Gerighty, T. (2008). English for aviation–Oxord business English.
Emery, H., Roberts, A., Goodman, R., & Harrison, L. (2008). Aviation English: for ICAO compliance. Oxford: Macmillan.
Shawcross, P., & Day, J. (2011). Flightpath Teacher's Book: Aviation English for Pilots and ATCOs. Cambridge University Press.

Bankacılık ve sigortacılık ve finans ile ilgili temel kavramları tanımlar.
Alanındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri iktisat, işletme, hukuk, istatistik, muhasebe ve pazarlama alanıyla ilişkilendirir.
Bankacılık ve sigortacılık uygulamalarını finans teorileri, matematiksel ve istatistiksel yöntemlerle ilişkilendirir.
Alanındaki bilgi ve olguları sosyal bilimlerin hukuk, sosyoloji, felsefe ve tarih gibi alanları ile ilişkilendirir.
Bankacılık ve sigortacılık işlemlerindeki planlama ve uygulama sürecini açıklar.
Bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde karşılaşılan problem için çözüm önerileri oluşturur.
Alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde kullanır.
İktisadi verileri doğru bir şekilde analiz ederek, finansal riskleri minimize edecek şekilde tasarrufları ve portföy yatırımlarını yönetir.
Bankacılık işlemlerinin planlanmasından uygulanmasına kadar bir ekip çalışmasında lider ya da ekip üyesi olarak görev alır ve ekip içinde kendilerine verilen görevi yerine getirir.
Bankacılık ve sigortacılık faaliyetlerinin planlanması sürecini ve insan kaynağı performans konularında gerekli olan temel bilgiyi kazanır.
Alanıyla ilgili bilgisayar programlarını bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde kullanır.
Bankacılık ve sigortacılık ile ilgili veri tabanları bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak sektördeki paydaşlarla yenilikçi fikirleri ortaya çıkarmak için iş birliği yapar.
Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinerek alanıyla ilgili bilimsel, sektörel gelişmeleri ve yenilikleri araştırır.
Alanıyla ilgili finansal verileri analiz eder.
Alanıyla ilgili bilgi ve becerileri toplumsal ve etik sorumluluklarını da göz önünde tutarak uygular.

Toplam İş Yükü / 25.5 5,1