TR EN

TURKISH CUISINE I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GMS311 TURKISH CUISINE I 5 6 3 8

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Kitap okuma Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
2 Kitap okuma Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Ön Giriş, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
3 Kitap okuma Selçuklu ve Beylikler Döneminde Türk Mutfağı, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
4 Reçete okuma Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
5 Kitap okuma Osmanlı'dan günümüze gelen önemli işletmeler, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
6 Literatür taraması Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
7 Literatür taraması Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
10 Kitap okuma Cumhuriyet Döneminde Anadolu Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
11 Kitap okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
12 Reçete okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
13 Reçete okuma Türk mutfak kültürü ile diğer mutfak kültürlerinin etkileşimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
14 Reçete okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
15 Kitap okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -