TR EN

TÜRK MUTFAĞI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS311 TÜRK MUTFAĞI I 5 6 3 8

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
2 Kitap okuma Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Ön Giriş, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
3 Kitap okuma Selçuklu ve Beylikler Döneminde Türk Mutfağı, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
4 Reçete okuma Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
5 Kitap okuma Osmanlı'dan günümüze gelen önemli işletmeler, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
6 Literatür taraması Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
7 Literatür taraması Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
10 Kitap okuma Cumhuriyet Döneminde Anadolu Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
11 Kitap okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
12 Reçete okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
13 Reçete okuma Türk mutfak kültürü ile diğer mutfak kültürlerinin etkileşimi, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
14 Reçete okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
15 Kitap okuma Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması Uygulama, Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -