TR EN

MEAT AND MEAT PRODUCTS TECHNOLOGY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP205 MEAT AND MEAT PRODUCTS TECHNOLOGY 3 2 2 3

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, bireysel araştırma. Et bilimine Giriş Anlatım, Tartışma
2 Literatür tarama, bireysel araştırma. Ante-Post Mortem Muayene ve Kesim Prosedürü Anlatım, Tartışma
3 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kasın Histolojik Özellikleri-1 Anlatım, Tartışma
4 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kasın Histolojik Özellikleri-2 Anlatım, Tartışma
5 Literatür tarama, bireysel araştırma. Etin Fiziksel Özellikleri Anlatım, Tartışma
6 Literatür tarama, bireysel araştırma. Etin Kimyasal Özellikleri Anlatım, Tartışma
7 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kasta Post Mortem Değişimleri Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, bireysel araştırma. Kasın Ete Dönüşümü Anlatım, Tartışma
10 Literatür tarama, bireysel araştırma. Etlerin Soğutulması ve Dondurulması-1 Anlatım, Tartışma
11 Literatür tarama, bireysel araştırma. Etlerin Soğutulması ve Dondurulması-2 Anlatım, Tartışma
12 Literatür tarama, bireysel araştırma. Et İşleme Ekipmanları, Temel İşlemler ve Katkı Maddeleri Anlatım, Tartışma
13 Literatür tarama, bireysel araştırma. Et Ürünleri Üretiminde Katkı Maddelerinin Kullanımı Anlatım, Tartışma
14 Literatür tarama, bireysel araştırma. Sucuk Üretim Teknolojisi Anlatım, Tartışma
15 Literatür tarama, bireysel araştırma. Salam-Sosis ve Pastırma Üretim Teknolojisi Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -