TR EN

ÇİKOLATA SANATI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP253 ÇİKOLATA SANATI 3 4 2 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Kakaonun kökeni ve çikolata üretimi Uygulama
2 Literatür taraması Çikolata temperleme ve kalıplama Uygulama
3 Literatür taraması Marzipan dolgulu çikolata Uygulaöa
4 Literatür taraması Fondant ve toffee çeşitleri Uygulama
5 Literatür taraması Rocher tekniği konfeksiyonu Uygulama
6 Literatür taraması Çeşitli bitkiler ve ganaj dolgulu çikolata kalıplama teknikleri Uygulama
7 Literatür taraması Gianduja ve meyve dolgulu çikolata yapımı Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Bisküvi ve karamel dolgulu çikolata yapımı Uygulama
10 Literatür taraması Truffle çikolata ve kaplama teknikleri Uygulama
11 Literatür taraması Karamel ve nougat dolgulu çikolata yapımı Uygulama
12 Literatür taraması Meyve dolgulu çikolata ve boyama teknikleri Uygulama
13 Literatür taraması Fondant ve çikolata kaplamaları Uygulama
14 Literatür taraması Fondant ve çikolata kaplamaları Uygulama
15 Literatür taraması Final projesi ve değerlendirme Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -