TR EN

PASTACILIK TEKNİKLERİ II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP154 PASTACILIK TEKNİKLERİ II 2 4 2 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Pastacılığa İleri Düzey Giriş -
2 Literatür taraması İleri Pastacılık ile ilgili Kavramlar ve Tanımlar -
3 Literatür taraması Katmanlı Pasta Yapımı -
4 Literatür taraması Çikolata ve Şeker Hamuru Kullanımı -
5 Literatür taraması Uluslararasında kullanılan pasta uygulamaları -
6 Literatür taraması Pandispanya ve dolgu krema yapım teknikleri -
7 Literatür taraması Meringue yapım teknikleri -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Mousse ve Ganaj Yapımı -
10 Literatür taraması Ekmek ve Krema Bazlı Tatlılar -
11 Literatür taraması Özel Gün Pastaları (Düğün, Doğum Günü) -
12 Literatür taraması Tartlar ve Kremalı Tatlılar -
13 Literatür taraması Buttercream uygulama teknikleri -
14 Literatür taraması Pastacılıkta Üretimden Sunuma Dikkat Edilmesi Gereken İlkeler -
15 Literatür taraması Final Projesi ve Değerlendirme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -