TR EN

EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP251 EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK II 3 4 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Giriş ve Ekmek Yapımının İleri Seviye Temelleri -
2 Literatür taraması Hamur Hazırlama ve Yoğurma Teknikleri -
3 Literatür taraması Hamurun Dinlendirilmesi ve Şekillendirilmesi -
4 Literatür taraması Fırınlama Teknikleri - Temel ve Gelişmiş Yöntemler -
5 Literatür taraması Soft roll hamur hazırlama -
6 Literatür taraması Kaiserbröttchen - Akdeniz Ekmeği Yapımı -
7 Literatür taraması Two Castle Bread Yapımı -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Hamburger Ekmeği Yapımı -
10 Literatür taraması Bagel-Pita Bread Yapımı -
11 Literatür taraması Simit - Bretzel Yapımı -
12 Literatür taraması Borodinsky Baquet Ekmek Yapımı -
13 Literatür taraması İleri Seviye Fırınlama Teknikleri ve Üretim Süreçlerinin Yönetimi -
14 Literatür taraması Ekmek Üretiminde Yenilikçi Yöntemler -
15 Literatür taraması Değerlendirme ve Final Projesi -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -