TR EN

YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
PEP252 YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI 4 4 2 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Tanıtım ve Temel Pastacılık Bilgileri -
2 Literatür taraması Pasta ve Tatlı Hamurları -
3 Literatür taraması Yaratıcı Tasarım ve Süreç Yönetimi -
4 Literatür taraması Temel Süsleme Teknikleri -
5 Literatür taraması Katmanlı Pasta Tasarımı -
6 Literatür taraması 3D Pasta Yapımı ve Tasarımı -
7 Literatür taraması Vegan ve Glütensiz Tatlılar -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Çikolata ve Şeker İle İleri Seviye Süsleme -
10 Literatür taraması Mükemmel Doku ve Tat Elde Etme -
11 Literatür taraması Şeker Hamuru ve Fondan Kullanımı -
12 Literatür taraması Özel Günler İçin Tatlılar ve Pastalar -
13 Literatür taraması Alternatif Tatlar ve Farklı Kültürlerden Tatlılar -
14 Literatür taraması Tatlı ve Pasta Sunumu -
15 Literatür taraması Final Projesi ve Sunum -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -