CHEMICAL REACTIONS IN COOKING COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION
Code |
Name of the Course Unit |
Semester |
In-Class Hours (T+P) |
Credit |
ECTS Credit |
GMS411 |
CHEMICAL REACTIONS IN COOKING |
7 |
3 |
3 |
8 |
KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to) |
Gıda hazırlama ve işleme tekniklerini bilimsel açıdan yorumlar. |
İşleme tekniklerinin ardında yatan bilimsel gerçekleri ve bu teknikleri nasıl kontrol edeceğini bilen öğrenciler yeni yemek formülleri geliştirir. |
Gıda hazırlama işlemi sırasında oluşan problemlere çözüm sunar. |
Gıda işleme sırasında oluşabilecek toksik bileşenleri sınıflandırır. |
Uygun işleme tekniğini seçerek sağlıklı gıda ürünleri geliştirir. |