PİŞİRMEDE KİMYASAL REAKSİYONLAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GMS411 |
PİŞİRMEDE KİMYASAL REAKSİYONLAR |
7 |
3 |
3 |
8 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Gıda hazırlama ve işleme tekniklerini bilimsel açıdan yorumlar. |
| İşleme tekniklerinin ardında yatan bilimsel gerçekleri ve bu teknikleri nasıl kontrol edeceğini bilen öğrenciler yeni yemek formülleri geliştirir. |
| Gıda hazırlama işlemi sırasında oluşan problemlere çözüm sunar. |
| Gıda işleme sırasında oluşabilecek toksik bileşenleri sınıflandırır. |
| Uygun işleme tekniğini seçerek sağlıklı gıda ürünleri geliştirir. |