PİŞİRMEDE KİMYASAL REAKSİYONLAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GMS411 |
PİŞİRMEDE KİMYASAL REAKSİYONLAR |
7 |
3 |
3 |
8 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Gıda hazırlama ve işleme tekniklerini bilimsel açıdan yorumlar. |
İşleme tekniklerinin ardında yatan bilimsel gerçekleri ve bu teknikleri nasıl kontrol edeceğini bilen öğrenciler yeni yemek formülleri geliştirir. |
Gıda hazırlama işlemi sırasında oluşan problemlere çözüm sunar. |
Gıda işleme sırasında oluşabilecek toksik bileşenleri sınıflandırır. |
Uygun işleme tekniğini seçerek sağlıklı gıda ürünleri geliştirir. |