TR EN

KITCHEN ORGANİZATİON COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP103 KITCHEN ORGANİZATİON 1 3 2 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Mutfağın tarihsel gelişimi ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfak yönetimi ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfak organizasyonu ile ilgili kavramları tanımlar.
Mutfakların sahip olduğu ölçekleri tanımlar.
Mutfağın sahip olduğu ölçeğine (büyüklüğüne göre) personel ihtiyacını belirler.
Temel mutfak üretimine ait kavramları tanımlar.
Menü türlerine ait kavramları tanımlar.
Farklı organizasyonlara uygun menü oluşturur.
Yiyecek-İçecek Üretim maliyetleri ve yiyecek döngüsü ile ilgili kavramları tanımlar.