TR EN

HYGIENE AND SANITATION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP107 HYGIENE AND SANITATION 1 2 2 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Gıda güvenliği ve temel kavramları tanımlar.
Gıdalarda zehirlenmeye veya bozulmaya neden olan mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörleri ve bu faktörlerin nasıl engellenebileceklerini tanımlar.
Gıdaların mutfağa gelmeden önceki anında ve üretim aşamasında hijyen kurallarını yerine uygular.
Gıda güvenliği hususunda personel hijyeninin önemini tanımlar.
Kirlenme türlerine uygun deterjan türlerini bilerek üretim yerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini uygular.
Gıda güvenliği yönetim sistemlerini ve önemini tanımlar.
HACCP ve ISO 22000 sistemlerinin temellerini tanımlar.