TR EN

HYGIENE AND SANITATION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP107 HYGIENE AND SANITATION 1 2 2 5

Objectives and Contents

Objectives: Bu dersin amacı öğrencilerin gıda sektöründe gıda ürünlerinin tarladan çatala kadar ulaşmasında ve yemek yaparken hijyen ve sanitasyonun yemek kalitesine olan etkilerinin önemi hakkında bilgi sahibi yapmaktır.
Content: Bu dersin içeriğinde; Hijyen ve sanitasyonun önemi, mikroorganizmalar ile sanitasyon ilişkisi, personel hijyeni, su ve hava hijyeni, işletme hijyeni, temizlik ve temizlik malzemeleri, dezenfeksiyon, dezenfektanlar, temizleme ve dezenfeksiyon işlemleri, pest kontrolü, atık maddelerin uzaklaştırılması, kalite güvence sanitasyon programı, HACCP ve ISO 22000 temelleri ve uygulamaları konuları işlenecektir.