TR EN

INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY341E INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I 5 3 3 4

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Toplu beslenme yapan kurumlarda yönetimin işlevlerini tanımlar.
Besinleri satın alma, kabul etme, depolama, hazırlama, üretimi ve kontrolünde temel gıda ilkeleri bilgisini uygular.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmeleri sınıflandırır.
Hedef grupların ihtiyacına uygun menü planlar.
Toplu beslenme yapan işletmelerde sanitasyon prensiplerini açıklar.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmelerin özelliklerine göre uygun organizasyonu uygular.
Gıda üretim ve servis alanlarındaki iş akışını iyileştirmek için alet- ekimanları organize eder.