| Toplu beslenme sistemlerinin temel bileşenlerini tanımlar ve işleyiş süreçlerini açıklar. |
| Diyetisyenin yönetim ve organizasyon süreçlerindeki rolünü analiz eder. |
| Temel üretim teknikleri ile yeni üretim sistemlerini örneklerle açıklar. |
| Mutfak ve yemekhane planlamasında gerekli olan fiziki koşulları düzenler. |
| Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç ve gereçleri sağlık ile ilişkilendirir ve etkin kullanımı ile ilgili stratejiler önerir. |
| Menü planlama ilkelerine bağlı kalarak, ulusal ve uluslararası beslenme rehberleri çerçevesinde enerji ve besin öğeleri gereksinimlerine uygun menü hazırlar. |
| Standart tarifelerin geliştirilmesi ve denetimi süreçlerini takip ederek toplu beslenme sistemlerinde uygulanabilir tarifeleri çoğaltır. |
| Hammadde seçimi ve kabul kriterlerini takip eder ve etkin satın alma stratejileri formüle eder. |
| Teslim alma, depolama ve stok yönetimi süreçlerine uygun verimli, sürdürülebilir ve maliyet-etkin stratejiler önerir. |
| Toplu Beslenme Sistemlerinde iş sağlığı ve güvenliğini açıklar. |