TR EN

INTRODUCTION TO HUMAN NUTRITION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY253 INTRODUCTION TO HUMAN NUTRITION 3 3 3 6

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Raymond, J. L., & Morrow, K. (2022). Krause and Mahan’s food & the nutrition care process (16th ed.). Elsevier.
Baysal, A. ve ark. (2018). Beslenme. Ankara, Hatiboğlu Yayınevi
Muñoz, N., & Bernstein, M. (2021). Beslenme durumunun saptanması (Bakır, B. O., & Kayacebioğlu, İ., Çeviri Ed.). Ema Tıp Kitabevi.
T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü. (2022). Türkiye beslenme rehberi (TÜBER) 2022 (Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1031).
T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü. (2019). Türkiye beslenme ve sağlık araştırması (TBSA) (Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1132).
Aslan, D. (2021). Halk Sağlığı ve Beslenme. Hipokrat Yayıncılık.