1 |
- |
Dönem içi çalışılacak olan mevcut projenin tanıtımı, Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin işleyişinin anlatımı, iç ve dış mekan fonksiyon şeması örnek gösterimi |
Ppt. Sunum ile görsel göst |
2 |
Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin örneklerinden oluşan araştırma dosyası hazırlama |
Araştırma dosyalarının incelenmesi, tasarımda konseptin oluşturulması üzerine konu anlatımı, işleyiş şemalarının oluşturulması |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
3 |
Örnekleri ile konsept araştırma ve eskiz konsept paftası hazırlanması |
Grup çalışması ile konseptin netleştirilmesi ve 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
4 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz çalışmaları, dış cephe ve sokak silüeti araştırması |
Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin; dış cephe ve sokak silüeti konu anlatımı 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
5 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz çalışmaları, iç ve dış mekan ilişkisi araştırması |
Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin; iç ve dış mekan ilişkisi konu anlatımı,1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
6 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz çalışmaları iç mekan konseptle düzenlenmiş tefriş elemanları, mutfak ve ıslak hacim konu anlatımı araştırması |
Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin; iç mekan konseptle düzenlenmiş tefriş elemanları, mutfak ve ıslak hacim konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz çalışmaları, 3 boyutlu modelleme çalışmaları. gruplar oluşturarak kolaj çalışması (iç ve dış mekan konseptle düzenlenmiş paftalar hazırlanması) |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
7 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz çalışmaları |
Cadde cephesi olan 2 kat ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir restoran- kafenin; 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Jüri hazırlığı |
Ara jüri: 1/50 projelerin değerlendirilmesi |
Yüz yüze değerlendirme |
10 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim çalışmaları |
Ara sınavların değerlendirilmesi. 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme |
11 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim çalışmaları |
1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe, bahçe ve iç mekan çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme |
12 |
1/20 çizim tekniği üzerine hazırlanma |
1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe, bahçe ve iç mekan çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları. 1/20 ölçekte bölgesel çizim çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme |
13 |
1/20 çizim tekniği üzerine hazırlanma |
1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe, bahçe ve iç mekan çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları. 1/20 ölçekte bölgesel çizim çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme |
14 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim çalışmaları, Sunum dosyası hazırlama araştırması |
Sunum dosyası hazırlama konu anlatımı, 1/50 ve 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları. |
Yüz yüze değerlendirme |
15 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim çalışmaları |
Sunum dosyası hazırlıkların incelenmesi,1/50 ve 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları. |
Yüz yüze değerlendirme |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |