TR EN

PASTRY TECHNIQUES DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS425 PASTRY TECHNIQUES 7 4 2 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Pastanede depolama, kalite kontrol ve yerleşim planı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
2 Kitap okuma Çırpılarak hazırlanan hamurlar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
3 Kitap okuma Kıyılarak hazırlanan hamurlar-1 Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
4 Öğrenci ödev hazırlama Kıyılarak hazırlanan hamurlar-2 Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
5 Kitap okuma Mayalandırılarak hazırlanan hamurlar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
6 Literatür taraması Özdeştirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
7 Literatür taraması Pişirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Yağlı hamurlardan ürünler hazırlama Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
10 Kitap okuma Macaron yapımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
11 Kitap okuma Yaş pasta hazırlama Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
12 Öğrenci ödev hazırlama Çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımı Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
13 Öğrenci ödev hazırlama Tahıl tatlıları hazırlama Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
14 Öğrenci ödev hazırlama Sütlü tatlılar Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
15 Kitap okuma Kadayıf çeşitleri Uygulama, Soru-cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -