MESLEKİ UYGULAMA I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

IMP201 MESLEKİ UYGULAMA I 3 4 3 5

1 Ders izlencesinin gözden geçirilmesi. Ders Kaynaklarının gözden geçirilmesi Dönem içi çalışılacak olan mevcut projenin tanıtımı, cadde cephesi olan 2 katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekanı işleyişinin anlatımı, iç ve dış mekan fonksiyon şeması örnek gösterimi Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
2 Ofis örneklerinden yararlanarak araştırma dosyası hazırlama. Konsept için kolaj yapılması Araştırma dosyalarının incelenmesi, tasarımda konseptin oluşturulması üzerine konu anlatımı, işleyiş şemalarının oluşturulması Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
3 Araştırma, etüt, çizim; plan çözümlerinin yapılması Grup çalışması ile konseptin netleştirilmesi ve 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
4 Araştırma, etüt, çizim; yapılan planın uygulama projesine aktarımı Cadde cephesi olan 2 katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekanı; dış cephe ve sokak silüeti konu anlatımı 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
5 Araştırma, etüt, çizim; kesitlerin çıkarılması Cadde cephesi olan 2 katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekanı iç ve dış mekan ilişkisi konu anlatımı,1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
6 Araştırma, etüt, çizim; kesitlerin detaylandırılması Cadde cephesi olan 2 katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekanı iç mekan konseptle düzenlenmiş tefriş elemanları konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve maket çalışmaları, gruplar oluşturarak kolaj çalışması ( iç mekan konseptle düzenlenmiş tefriş elemanları ile ilgili paftalar hazırlanması) Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
7 Araştırma, etüt, çizim; görünüşlerin çıkarılması Cadde cephesi olan 2 katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekanı 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
9 Araştırma, etüt, çizim; Juri hazırlığı Ara jüri: 1/50 projelerin ve maketlerin değerlendirilmesi Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
10 Araştırma, etüt, çizim; zemin planının hazırlanması Ara sınavların değerlendirilmesi. 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
11 Araştırma, etüt, çizim; projede detaylandırılması 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe vitrin iç mekan çizim çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
12 Araştırma, etüt, çizim; aydınlatma planının hazırlanması 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe vitrin iç mekan çizim çalışmaları ve 1/20 ölçekte bölgesel çizim çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
13 Araştırma, etüt, çizim; mobilya detayları 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde cephe vitrin iç mekan çizim çalışmaları ve 1/20 ölçekte bölgesel çizim çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
14 Araştırma, etüt, çizim Sunum dosyası hazırlama konu anlatımı, 1/50 ve 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.
15 Araştırma, etüt, çizim Sunum dosyası hazırlıkların incelenmesi,1/50 ve 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve maket çalışmaları Öğrenci çalışmaları üzerinde değerlendirmeler yapılması.