TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Tasarım kavramı günümüzde modern yaşamın gerekliliği haline gelmiştir. İç mekan tasarımı mobilya, inşaat , mimarlık ve iç mimarlık sektörleri ile iç içe tasarım faaliyetlerini buluşturan önemli sektörülerden bir tanesidir. Binaların iç kısımlarının düzenlenmesi için tasarı yetenekleri ile el çizimleri ve teknolojiyi kullanarak teknik çizim yapabilen, tasarladığı mekânların gerçek hayata geçmesi için gerekli bilgi ve teknik donanımı edinmiş, bağımsız tasarlama ve çalışma güvenine sahip, aynı zamanda takım çalışmalarına uyum gösterebilen, sorumluluk ve etik kuralların bilincinde, iç mekan tasarımı alanında ileride iç mimarlık eğitimi de alabilecek sektöre katkı sağlayacak eğitim alanların teknik bilgi ve hayal gücü, yaratıcılıklarını geliştirebilmek amacıyla çağdaş tasarımcılar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Programın Hedefi

Bilgi ve yaratıcı becerileri yüksek, meslek gereklerini üst düzeyde uygulayabilecek, nitelikli elemanlar yetiştirebilen program olmaktadır. Dekorasyon ve ilgili sektörlere katkı sağlayacak nitelikte ve devamında lisans eğitimine uygun eğitim vermek.

Kariyer Olanakları

Mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında tekniker / iç mekan tasarımcısı ünvanı ile istihdam edebilmektedirler.İç mekan tasarımı mezunları mimarlık bürolarında, mobilya üretimi ile ilgili sektörde ve iç mekan da kullanılan süsleyisi unsurların çizim ve üretimini yapan iş yerlerinde istihdam edebilirler. İç mimarlık lisans eğitimi ve devamında akademik kariyere devam etme imkanı, iyi bir tasarımcı olacak şekilde kendisini yetiştirerek sektörde başarılı bir kariyere sahip olmak imkanı bulunmaktadır.

Çalışma Alanları

Mezun olan öğrenciler, mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb. sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak, özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabileceklerdir. 

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

YGS5 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Mezun olan öğrencilerimiz;

El sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları,

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık,

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı,

Mimarlık,

Tezhip,

Tezhip (Süsleme) bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.