Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında tekniker / iç mekan tasarımcısı ünvanı ile istihdam edebilmektedirler.İç mekan tasarımı mezunları mimarlık bürolarında, mobilya üretimi ile ilgili sektörde ve iç mekan da kullanılan süsleyisi unsurların çizim ve üretimini yapan iş yerlerinde istihdam edebilirler. İç mimarlık lisans eğitimi ve devamında akademik kariyere devam etme imkanı, iyi bir tasarımcı olacak şekilde kendisini yetiştirerek sektörde başarılı bir kariyere sahip olmak imkanı bulunmaktadır.

Çalışma Olanakları

Mezun olan öğrenciler, mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb. sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak, özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabileceklerdir.

Yatay Geçiş

YGS5 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş

Mezun olan öğrencilerimiz;

El sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları,

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık,

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı,

Mimarlık,

Tezhip,

Tezhip (Süsleme) bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.