TR EN

TURKISH AND WORLD CUISINE DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY243E TURKISH AND WORLD CUISINE 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Kültür ve Yemek Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Mutfağın tarihsel gelişimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Mutfağın tarihsel gelişimi ve şef Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk mutfağının tarihsel gelişimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk mutfağı ve bölgeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Detayları ile Türk mutfağı bölgeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Detayları ile Türk mutfağı bölgeleri ve Genel tekrar Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Dünya Mutfağına Kısa Bir Bakış Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Asya ülkeleri mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Asya ülkeleri mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Avrupa ülkeleri mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Avrupa ülkeleri mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Amerika ve Afrika kıtası mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma Genel tekrar Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -