TR EN

BESİN TOKSİKOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY249 BESİN TOKSİKOLOJİSİ 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Toksikolojide Genel İlkeler Anlatım, Tartışma
2 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Toksisiteyi Etkileyen Faktörler Anlatım, Tartışma
3 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Zehirlenme Testleri, Besinlerdeki Zehirli Bileşiklerin Belirlenmesi Anlatım, Tartışma
4 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Hayvansal Besinlerdeki Doğal Zehirler Anlatım, Tartışma
5 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Bitkisel Besinlerdeki Doğal Zehirler Anlatım, Tartışma
6 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besinlerdeki Mikrobiyal Zehirler; Algler, Mantarlar, Bakteriler Anlatım, Tartışma
7 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Endüstriyel Atıklarla Oluşan Zehirli Bulaşmalar Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Güvenliği Değerlendirmesi Anlatım, Tartışma
10 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddeleri Anlatım, Tartışma
11 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besinlerin İşlenmeleri Sırasında Oluşan Zehirli Bileşikler Anlatım, Tartışma
12 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besin Alerjileri ve Duyarlılıkları Anlatım, Tartışma
13 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Toksik Maddelerin Metabolizması ve Vücuttan Atılımı Anlatım, Tartışma
14 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Güvenliği Değerlendirmesi Anlatım, Tartışma
15 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Genel Tekrar Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -