TR EN

GIDA KATKI MADDELERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY251 GIDA KATKI MADDELERİ 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Kullanım Amaçları Anlatım, Tartışma
2 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Kullanım Amaçları Anlatım, Tartışma
3 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddeleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler Anlatım, Tartışma
4 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddeleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler Anlatım, Tartışma
5 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddeleri ile İlgili Toksikolojik Değerlendirmeler Anlatım, Tartışma
6 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddelerinin Sınıflandırması Anlatım, Tartışma
7 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Genel Tekrar Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Antioksidanlar Anlatım, Tartışma
10 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Asitliği düzenleyiciler-Emülgatörler Anlatım, Tartışma
11 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Renklendiriciler, Koruyucular Anlatım, Tartışma
12 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Tatlandırıcılar, Stabilizatörler, Kıvam arttırıcılar, Jelleştiriciler ve Suda Çözünen Gumlar Anlatım, Tartışma
13 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Üzerine Etkileri Anlatım, Tartışma
14 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Üzerine Etkileri Anlatım, Tartışma
15 - Genel Tekrar Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -