Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Programdan mezun olan öğrenciler resmi ve özel hastanelerde ‘Podoloji Teknikeri’ olarak çalışabilirler. Ortopedik ayakkabı ve diğer ayak/yürüme ile ilgili cihaz ve eşya üreten firmaların gerek üretim tesislerinde gerek satış, gerekse de yönetiminde görev almaktadırlar. Ayrıca masaj ve güzellik/fitness merkezlerinde görev alabilirler.

Çalışma Olanakları

Podologların, ayak sağlığı ve korunmasına yönelik farkındalık geliştirilmesi çalışmalarında görev almak, sağlıklı bireylerde; medikal ayak bakımı yapmak ve bu konuda eğitim vermek ve ilgili uzman hekimin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak; tırnak protez uygulamaları, bandaj, sargı, parmak yastıkları ve ayak destekleri uygulamalarını yapmak, ayak sağlığı sorunlarının, tırnak patolojilerinin ve nasırların değerlendirilmesi, önlenmesi ve tedavisinde yer almak gibi çalışma alanları bulunmaktadır.

Yatay Geçiş

TYT taban puanıyla öğrenci alan tüm genel programlara geçiş yapılabilir.

Dikey Geçiş

2022 yılı DGS kılavuzuna göre bu programdan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabileceği lisans programları şu şekildedir:

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Hemşirelik