Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

Mezunlar ‘Anestezi Teknikeri’ ünvanı alarak kamu ve özel hastaneler başta olmak üzere doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi ameliyathanesi bulunan bütün sağlık kurumları ile ilgili kurumların tüp bebek merkezleri, acil servis, reanimasyon servisi ve ağrı odalarında çalışabilirler. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.

Çalışma Olanakları

Mezunlar ameliyathanesi bulunan bütün kamu ve özel hastanelerde çalişabilmektedirler.

Yatay Geçiş

TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

“Anestezi” ön lisans programlarini başari ile bitirenler, ÖSYM tarafindan açilan Dikey Geçiş Sinavi’nda(DGS) başarili olduklari takdirde “Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Sosyal Hizmet” lisans programina dikey geçiş yapabilirler.