Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri" olarak çalışabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet ve özel hastanelerde Tıbbi Görüntüleme Teknikerlerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.

Çalışma Olanakları

Ağiz ve Diş Sağliği Programi’ndan mezun olanlara “Ağiz ve Diş Sağliği Önlisans” diplomasi ve Sağlik Teknikeri (Ağiz ve Diş Sağliği) unvani verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağiz ve Diş Sağliği Teknikeri" olarak çalişabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarinda, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde ve diş sağliği konusunda teknik donanim sağlayan firmalarda çalişabilirler. Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalişma imkânina sahip olmayip diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarinda çalişabilirler.

Yatay Geçiş

sağlik programlarinin çoğuna geçiş yapilabilir.

Dikey Geçiş

Sağlik İdaresi Sağlik Kurumlari İşletmeciliği Sağlik Kurumlari Yöneticiliği Sağlik Yönetim