Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Bu Bölümden mezun olan öğrenciler  diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet ve özel hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.

Çalışma Olanakları

Ağiz ve Diş Sağliği Programi’ndan mezun olanlara “Ağiz ve Diş Sağliği Önlisans” diplomasi ve Sağlik Teknikeri (Ağiz ve Diş Sağliği) unvani verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağiz ve Diş Sağliği Teknikeri" olarak çalışabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanim sağlayan firmalarda çalişabilirler. Bu bölümden mezun olanlar diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarinda çalişabilirler.

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir. Öğrenciler TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi veya Sosyal Hizmet gibi bölümlere girmeye hak kazanır.